Hoppa till huvudinnehåll

Kurser

Kursdag med prova-på-Trager®

Åsa Lundell och Birgitta Hultqvist arrangerade en Trager® intro prova-på-eftermiddag den 18 november i Stockholm. Det blev en fin eftermiddag med fyra nyfikna deltagare med olika erfarenhet av kroppsbehandlingar sedan tidigare. 

Samling under kursdagen med prova på Trager 231118
Lite teori med Åsa Lundell medan deltagarna pysslar om varandras fötter och ben. 

Jämföra mjukhet och vikt

Vi startade med en presentation och Birgitta berättade om Milton Trager och uppkomsten och utvecklingen av Trager® Approach. Sedan blev det Mentastics rörelseövningar med Åsa. Bland annat gjorde vi en övning i att känna fötterna och en annan då vi blundade och jämförde mjukhet och vikt genom att hålla i olika saker som delades ut. 

Kursdeltagare provar att ge Trager på en arm.
Hur kan axeln bli mer rörlig och armen kännas mjukare och lättare? Kursdeltagare provar på att ge och ta emot Trager®.  

Ge och ta emot Trager®

Efter fikapaus demonstrerade Åsa olika moment på behandlingsbänk. Kursdeltagarna fick prova att både ge och ta emot Trager®  i par med varandra. Vi informerade om nybörjarkursen (Trager® Steg 1) i februari 2024 och om boken "En guide till Trager Approach - rörelse, beröring, avspänning" som även kunde köpas på plats.

Tack!

Flera av våra kursdeltagare kom i kontakt med Trager® för första gången på Harmoni Expomässan i slutet av oktober. Vi hoppas kunna arrangera en nya prova-på-dag framåt vårvintern 2024. 

Tack alla för en inspirerande dag. 

Text & foto: Birgitta Hultqvist

Till Bloggen >>

Kategori

Tjugo år med Body-Spirit-Move

Body-Spirit-Move med Ann-Charlotte Fogel, danspedagog och diplomerad Trager®terapeut.
Ann-Charlotte Fogel, diplomerad Trager®terapeut och danspedagog. 

I tjugo år har Ann-Charlotte Fogel, danspedagog och diplomerad Trager® terapeut, haft återkommande sommarkurser i frigörande dans på Billströmska folkhögskolan på Tjörn. Hon kallar kursen för Body-Spirit-Move och den är i mångt och mycket inspirerad av de mjuka rörelseövningarna och tankesättet som finns i Trager® Approach.

- Det mesta i mitt sätt att arbeta är inspirerat av det mjuka och inkännande sättet som finns i Trager® Approach. De mjuka rörelserna och inlyssnandet är grunden i allt jag gör, berättar Ann-Charlotte. Hur kan den här rörelsen kännas lättare, mjukare, friare? Och ännu lättare, mjukare, friare än det här?

I somras hade hon än en gång en uppskattad kurs i Body-Spirit-Move med ett tjugotal deltagare. 

Vi säger Grattis till tjugo år med Body-Spirit-Move!

Läs mer om Body-Spirit-Move

Till Bloggen >>

Kategori