Hoppa till huvudinnehåll

Bok om Trager® nu på svenska

Milton Tragers bok om Trager® Mentastics rörelseövningar finns nu på svenska i en vacker och poetisk översättning av författaren Agneta Pleijel. ”En guide till Trager Mentastics – rörelse, beröring, avpänning” är titeln, medförfattare är Cathy Hammond och boken kan beställas via Adlibris, Bokus och Turning Pages Förlag.

Författare är Milton Trager och Cathy Hammond och den svenska översättningen är ett samarbete mellan Svenska Tragerföreningen, Agneta Pleijel och Turning Pages Förlag. Foto: Birgitta Hultqvist
Foto: Birgitta Hultqvist, Svenska Tragerföreningen

”Värdet av alla ord och det enda syftet
med den här boken
är att stimulera din längtan att
genom rörelse utforska
en unik väg till personlig utveckling
och psykofysisk integrering.”
– Milton Trager –

Boken är en praktisk, inspirerande och poetisk introduktion till den amerikanske läkaren Milton Tragers (1908-1997) rörelseövningar som kallas Trager® Mentastics. Övningarna är ett sätt att med öppen nyfikenhet och lyhördhet öka medvetenheten om vår kropp och hur vi kan röra oss mjukare, lättare och friare. Allt utifrån våra egna förutsättningar.

Skapa kännedom och inspirera

- Projektet med boken har varit en flerårig process och det senaste coronaåret gav oss tid att slutföra arbetet. Vi är djupt tacksamma och glada över det fina samarbetet med Agneta Pleijel som översatt boken och Gunnar Strandh på Turning Pages Förlag. Nu hoppas vi boken skapar nyfikenhet och ökar kännedomen om Trager® i Sverige och tillika blir en inspiration för våra Tragerstudenter och för oss som redan är utövare, säger Birgitta Hultqvist, som ingått i redaktionen tillsammans med Jan Fogel och Mygg Hellbom från Svenska Tragerföreningen.

Rikt illustrerad med fotografier

Boken är rikt illustrerad med svartvita fotografier där Milton Trager själv visar flera av övningarna. Den engelska titeln är ”Trager Mentastics – movement as a way to agelessness” och kom ut i första originalutgåvan 1987. Boken är den endaste bok som Milton Trager själv skrev om sitt banbrytande arbete om hur inkännande beröring och lätta rörelser påverkar kroppen och nervsystemet.

Svensk utgivning augusti 2021.

___

< Till första sidan
Litteratur om Trager Approach >