Hoppa till huvudinnehåll

Vad är Trager®?

Trager® är ett sätt att öka livskvalitén såväl fysiskt, psykiskt som emotionellt. Det är ett rofyllt sätt att genom beröring med mjuka, vaggande rörelser och med individuella rörelseövningar släppa spänningar, stress och hitta tillbaka till kroppens naturliga rörelsemönster.

Trager Approach - behandling på bänk: Rörelse som öppnar upp höftpartiet och sträcker ut ryggraden.
Bli mjukare med Trager®  Approach. Rörelsen "Around the clock" öppnar upp höftpartiet och sträcker ut ryggraden.

Ge effektiv lindring

Med Trager® kan du förbättra din kroppshållning, andning samt öka kroppens rörelsefrihet och balans. Trager® kan ge effektiv lindring för dig som har ont eller har spänningar i exempelvis rygg, nacke, axlar, käke - men passar lika bra för dig som önskar få en rogivande stund av vila och återhämtning.

Extern video URL

Videon är producerad av Trager US med stöd från Trager International. (5 min)         
Här kan du se en kortare version. (1 min)

Session på behandlingsbänk

Trager® består av två delar; dels en session på en behandlingsbänk och dels individuella rörelseövningar som du enkelt kan göra i din vardag. Rörelseövningarna kallas Mentastics, ett uttryck skapat från engelskans "mental gymnastics" - mental gymnastik, och kan göras både individuellt och i grupp. 

Upphovsmannen Milton Trager

Upphovsmannen är Milton Trager, legitimerad läkare (M.D), USA, 1908-1997. Han ägnade sitt liv åt att utforska effekterna av hur beröring med mjuka rörelser påverkar kroppen och nervsystemet. 

Vass vid sjö_pixabay

< Till första sidan       
Hur går det till? >