Hoppa till huvudinnehåll

Hur går det till?

En Trager®-session varar i allmänhet 60-90 minuter. Den består av två moment; dels sessionen då du ligger på en behandlingsbänk och blir berörd på ett rofyllt, vaggande sätt, dels enkla individuellt anpassade rörelseövningar som förstärker effekten och som du kan göra hemma i din vardag.

Trager® hjälper spända käkar att bli mjuka.
Trager® hjälper spända käkar att bli mjuka.

Rogivande gungande rörelser

Med respekt och förståelse för dina rörelsebegränsningar arbetar terapeuten med mjuka men ändå effektiva rörelser. Du får uppleva rogivande, milda, gungande rörelser, men även vibrationer, töjningar och förlängningar i kroppens vävnader; i benen, armar, axlar, rygg, nacke, bröst och buk.

Möta spänning med lätthet

Trager® använder hundratals små rytmiska vaggningar med olika tryck och karaktär. Alla rörelser utförs i ett avslappnat tillstånd på ett mjukt och behagligt vis. Spänningar och motstånd möter terapeuten med ökad lätthet. Syftet är att nå djup avspänning och förmedla hur din kropp kan kännas lättare, mjukare och friare utifrån ditt eget naturliga rörelsemönster. 

Trager Approach - Benen vaggas mjukt och snart känns de både längre, lättare och mer livfulla.
Benen vaggas mjukt och snart känns de både längre, lättare och mer livfulla.

Kropp och sinne en helhet

Fina vågrörelser går genom kroppen och skapar en känsla som många beskriver som ett djupt lugn och en upplevelse av att kropp och sinne är en helhet. Gradvis släpper det gamla spänningsmönstret och tillsammans med terapeuten startar du en process i att återvinna din rörlighet.

___

< Vad är Trager? 
För vilka passar Trager? >